Noodnummer 101

Praktijkles verkeersveiligheid

info

Op woensdagmorgen 5 oktober 2016 is wijkinspecteur Marc Claus langs geweest in de lagere school ‘De Graankorrel’ – vestiging 2 te Geluwe. Aan alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar werd een praktijkles gegeven in het kader van de verkeersveiligheid, meer bepaald m.b.t. de bevelen van een agent. Op de speelkoer werden alle bevelen op een duidelijke en begrijpelijke manier uitgelegd. Deze werden aansluitend ook nog eens in de praktijk herhaald op het kruispunt aan de school (Beselarestraat / Kloosterstraat / Derde Lansiersstraat). Bovendien werd aan iedereen nog een eenvoudige maar duidelijke folder met uitleg meegegeven. Deze was opgesteld door de preventiecoördinator van de school in samenspraak met de wijkinspecteur.

Aanleiding tot deze actie was het feit dat heel wat fietsende leerlingen de bevelen van de agent op betrokken kruispunt blijkbaar niet ten volle begrepen. Ter gelegenheid van het schooltoezicht regelt Marc daar immers geregeld het verkeer.

Aan de leerlingen werd tevens gevraagd om voor de verandering die avond hun ouders eens huiswerk te geven, namelijk dat zij de folder ook eens goed moesten lezen. Want het zijn niet alleen schoolgaande kinderen die niet alle bevelen (en verkeersregels) begrijpen, maar zeker en vast ook een aantal ouders.

 

Terzelfdertijd werd een artikel opgemaakt voor de stadskrant ‘Waarheen’ van november 2016. Ook daar komen de bevelen van de agent aan bod en wordt m.b.v. foto’s op kruispunten ook nog eens de ‘voorrang van rechts’ verduidelijkt. Ook deze verkeersregel blijken heel wat bestuurders nog niet te snappen.

 

Tot zover een bescheiden bijdrage om de verkeersveiligheid aan de school en in het algemeen te verbeteren!