Noodnummer 101

Kerstmarkt te Ieper

kerst in Ieper

Voor de kerstmarkt in Ieper verschijnen er van 25 november tot en met 2 januari opnieuw 30 sfeervolle chalets op de Grote Markt, waar de bezoekers kunnen genieten van typische kerstmarktproducten. Ook de ijspiste is toegankelijk van 25 november tot en met 2 januari. De vzw Centrummanagement Ieper pakt dit jaar opnieuw uit met een overdekte ijspiste. Schaatsen kan nu op 'elk' moment van de dag. Weer of geen weer! 

 

 

 

 

Op vrijdag 24 november 2017 vanaf 18.00 uur tot einde theatervuurwerk (opening kerstmarkt) geldt er verkeersverbod in volgende straten of gedeelte van straten in Ieper:

  • de Grote Markt: tussen de Sint-Jacobsstraat en de Rijselstraat
  • de Grote Markt: tussen de Menenstraat en de Korte Torhoutstraat (vóór de rechtbank)


Voor het verkeer uit de Menenstraat is een omleiding voorzien via de Sint-Jacobsstraat.

VERKEERVERBOD, uitgezonderd plaatselijk verkeer


Op vrijdag 24 november 2017 vanaf 18.00 uur tot einde theatervoorwerk (opening kerstmarkt) geldt er verkeersverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer in volgende straten of gedeelte van straten in Ieper:

  • de Diksmuidestraat: tussen de Janseniusstraat en de Grote Markt.


Het kruispunt Grote Markt en de Diksmuidestraat wordt tijdens de opening van de kerstmarkt volledig afgesloten met nadars

PARKEER- EN VERKEERSVERBOD

GEWIJZIGDE OPSTELLING ZATERDAGMARKT


In de periode van zaterdag 18 november 2017 tot en met zaterdag 30 december 2017, telkens op zaterdag (tijdens wekelijkse marktdag) van 00.00 uur tot 14.00 uur er parkeer- en verkeersverbod geldt in volgende straten of gedeelte van straten in Ieper:

  • de Grote Markt; tussen de Rijselstraat en de St-Jacobsstraat
  • het verkeer komende van de Rijselstraat wordt afgeleid naar de Neermarkt
  • het verkeer komende van de Menenstraat wordt afgeleid naar de St-Jacobsstraat
  • het verkeer komende van de Diksmuidestraat wordt omgeleid naar de Korte Torhoutstraat over de busstrook tussen de bushalte en de handelszaken.

AFSLUITEN NEERMARKT

In de periode van zaterdag 25 november 2017 tot dinsdag 02 januari 2018, telkens op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 19.00 uur er parkeer- en verkeersverbod geldt in volgende straten of gedeelte van straten in Ieper:

  • de Neermarkt

Het verkeer komende van de Rijselstraat wordt afgeleid naar de Grote Markt.
Het verkeer komende van de Boterstraat wordt afgeleid naar de Jules Coomansstraat.


PARKEERVERBOD

Op vrijdag 24 november 2017 vanaf 18.00 uur tot einde theatervuurwerk (opening kerstmarkt) geldt er parkeerverbod in volgende straten of gedeelte van straten in Ieper:

  • de Grote Markt: volledig

In de periode van vrijdag 24 november 2017 tot en met zaterdag 30 december 2017, telkens op vrijdag (van 17.00 u. tot 23.00 u.), zaterdag en zondag (van 14.00 u. tot 19.00 u.), geldt er parkeerverbod in volgende straten of gedeelte van straten in Ieper:

  • het Sint-Maartensplein: 8 parkeerplaatsen

Op zaterdag 30 december van 13.00 uur tot 20.00 uur er parkeerverbod is in volgende straten of gedeelte van straten in Ieper:

  • de Grote Markt: strook van 8 meter, aansluitend aan de kerstmarkt (Coca Cola-truck)