Noodnummer 101

Nieuwsbrief Juli 2012

Arroieper

Overzicht juni 2012

Snelheidsovertredingen

In juni waren er 4411 verkeersovertredingen. De hoogste snelheidsovertreding was een gemeten snelheid van 155 km/u waar de toegelaten snelheid 90km/u was.

Ongevallen

Afgelopen maand werden er 122 ongevallen geregistreerd. Hierbij vielen geen dodelijk slachtoffers, maar wel 9 zwaargewonden en 42 licht gewonden, wat een daling is ten opzichte van mei.

Intra familiaal geweld

In juni waren er 17 feiten in verband met intrafamiliaal geweld vastgesteld. Dit is een lichte daling ten opzichte van april.

Inbraken

Deze maand werden er 31 woninginbraken geregistreerd. Daarvan gebeurden er 9 in het weekend. Dit is een sterke daling.

Diefstal

In juni werden er 180 diefstallen geregistreerd, waarvan 48 in het weekend.

Nuttige Brochure Tegen Diefstal met list

Op de site www.besafe.be verschijnen er regelmatig tips om diefstal te verkomen. Nu is er ook een brochure beschikbaar met specifieke tips om het zogenaamde "diefstal met list" te vermijden. De term "diefstal met list" is een samenvatting voor alle vormen van diefstal waarbij de dief met behulp van een sluwe truc uw huis probeert te betreden.

Laat u niet in de luren leggen

Als een onbekende aanbelt, let dan goed op, ook al heeft die een uniform aan zoals iemand die de water-, gas- pf elektricitieitsmeter komt opschrijven. Sommige dieven gebruiken zelfs politie-uniformen om bij u binnen te geraken. In de brochure wordt omschreven hoe u een echte politieagent of meterstandcontroleur kunt herkennen. Hieronder kan u de belangrijkste aandachtspunten vinden. In deze brochure kan u een beschrijving vinden van hoe u een echte agent kan onderscheiden van een andere. Let zeker op:

 • Logo van politie op kledij
 • Naamkaartje en gradenkaartje
 • De veelkleurige dienstkaart
 • De uitrusting (wapengordel)
 • Het voertuig van de agent/inspecteur/...

Naast deze informatie staan er ook nog tips over nutsmaatschappijen en enkele nuttige nummers.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In deze disclaimer wordt verstaan onder:

 • De eigenaar: de eigenaar van de nieuwsbrief
 • Gebruik(en): alle denkbare handelingen met alle mogelijke inhoud
 • U: de gebruiker (lezer) van de nieuwsbrief
 • De inhoud/content: alle inhoud in deze nieuwsbrief
 1. Deze disclaimer is van toepassing op alle inhoud van deze nieuwsbrief
 2. Door de nieuwsbrief te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.
 3. De inhoud is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van de inhoud van deze nieuwsbrief.
 4. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor inhoud van de aan deze nieuwsbrief gekoppelde bestanden en/of websites waarnaar wordt verwezen.
 5. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan vormen een inbreuk op intellectuele rechten.
 6. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient aan ons te worden verzocht via communicatie@arroieper.be

Bronnen beeldmateriaal: Eigen Beheer en Tijl Capoen.

V.U. : Glenn Verdru

Arro Ieper