Noodnummer 101

Tips voor een veilig Dranouter Festival

 

 

 

Check deze tips voor je vertrek, zodat ook deze editie van Dranouter Festival fantastisch wordt!

 

 

Festivals vormen een nieuw werkterrein voor gauwdieven. Het is evident dat je beter geen dure spullen mee neemt naar een festivalweide

Een klein (buidel)tasje is zeker handig. Hierin kun je geld, gsm en documenten kwijt

Deel geen foto's van je ticket op sociale media. Zo vermijd je dat de streepjescode op je ticket gekopieerd en gebruikt wordt waardoor je zelf niet meer binnen kan

Gebruik je bankkaart. Beperk de hoeveelheid cash geld en gebruik zoveel mogelijk je bankkaart

Laat overbodige zaken thuis. Sluit je tent op de camping steeds goed af. Verstop je spullen - als je gaat slapen - in het voeteinde van je slaapzak

Wat nu met die smartphone? Wil je je smartphone meenemen, bereid je dan voor

 

Noteer je IMEI-nummer.
Dit nummer is uniek. Aan de hand van dit nummer kan de politie je smartphone opsporen en kan je je smartphone blokkeren. Het IMEI-nummer vraag je op door de toetsencombinatie *#06# in te toetsen, het nummer verschijnt dan op het scherm.

 

Noteer ook het nummer van je provider.
Via dit nummer kun je je sim-kaart laten blokkeren. Zo voorkom je dat de dief allerlei dure nummers gaat bellen.

 

Beveilig je telefoon met een wachtwoord
Een voldoende veilig wachtwoord kan voorkomen dat je gestolen toestel wordt gebruikt. Dit kan ook een ontradend effect hebben om het toestel te stelen.

Let wel op voor shouldersurfing. Daarbij kijkt een dief over je schouder mee om je wachtwoord te achterhalen. Toets het dus steeds discreet in.

 

Gebruik een app om je smartphone te beveiligen en traceren
Er bestaan apps die je toestel kunnen terugvinden bij verlies of diefstal. Soms kan je deze apps zelfs vanop afstand installeren.

 

Openbare hotspots? Opletten geblazen!

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak minder goed beveiligd. Cybercriminelen kunnen hiervan handig gebruik maken om persoonlijke informatie te achterhalen. Vermijd dus bankverrichtingen of het delen van vertrouwelijke info via openbare hotspots. Geef de voorkeur aan mobiel internet.

 

Toch bestolen?

Doe dan zo snel mogelijk aangifte.

Contacteer de geüniformeerde politie ter plaatse.

 

Betaalkaart gestolen?                     Bel CARD STOP 070 344 344

Identiteitskaart gestolen?              Bel DOC STOP 00800 2123 2123

 

De politie is dit jaar aanwezig op de algemene infostand van het festival. De verdwaalarmbandjes kunnen op deze infostand gratisverkregen worden. Hier kunnen ook kruiswoordraadsels ingevuld worden en kunnen gadgets gewonnen worden, kom dus zeker langs!