Noodnummer 112

Preventie & Veiligheid

 

'STERKE DRANK, SLAPPE SLURF!'

Met deze slogan gaat de preventiedienst van de Politiezone Arro Ieper de zomerevenementen tegemoet.
Bedoeling is te informeren dat de leeftijdgrens voor het kopen, schenken en het aanbieden van sterkedrank 18 jaar is en via de eigen kanalen (website, facebook en twitter) gericht door te verwijzen naar hulpverleningsinstanties in de regio.
Sterkedrank, zoals alcopops, jenever, wodka, whisky, rum, gin of ricard is verboden voor -18 jarigen.  

SterkeDrank_BLAUWSterkeDrank_BLAUW

Voor vragen over drank, drugs of andere verslavingen, kunnen jongeren terecht bij:

JAC WESTHOEK

Je kan bij JAC Westhoek online (www.jacwesthoek.be) terecht voor informatie, advies en doorverwijzing (ook via chat, e-mail en facebook).
Kom je er niet uit en wil je erover praten? Dan kan je na afspraak terecht in het CAW De Papaver, Maloulaan 43, 8900 Ieper - 057 22 09 30. 

www.jacwesthoek.be

 

 

 

 

 

DE DRUGLIJN

Je kan De Druglijn contacteren via telefoon (078 15 10 20), e-mail, chat of via skype (www.druglijn.be).
Je blijft anoniem en krijgt een persoonlijk antwoord, ook online. De Druglijn bezorgt je betrouwbare informatie, maar luistert ook naar je verhaal, geeft een eerste advies en vertelt je waar je terecht kan voor hulp en preventie.

AMBULANTE DRUGZORG IEPER

Ambulante Drugzorg Ieper maakt deel uit van Kompas vzw (www.kompasvzw.be) en is een ambulant centrum in de Oude Houtmarktstraat 11 te Ieper. Je kan er met je vraag terecht via 057 42 41 44 of adikompas@skynet.be.
Als jij en/of je gezin zich in een crisissituatie bevinden en er zijn vermoedens van druggebruik, komt Kompas ook aan huis. Aanmeldingen via kompasaanhuis@gmail.com of 0474 26 09 74.

'T CIRCUIT

't Circuit is een vroeginterventieproject van Sint-Jozefskliniek Pittem, Kompas vzw en CGG Largo, gericht op jongeren die experimenteren met alcohol en andere drugs. Deelnemen aan het project is gratis en aanmelden kan op 051 25 99 30.

VAD

De website van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (www.vad.be) leert je verstandig omgaan met alcohol en andere drugs.

 

 

Bezoek de preventiestand van de lokale politie ter gelegenheid van de Rally van Ieper op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni.

Informeer je, doe mee en win OLI-FANTASTISCHE prijzen!

Voor meer informatie kan je terecht bij:

Preventiecoördinator Rebecca Depuydt
057 230 517 
preventiedienst@arroieper.be


 
 

preventie tot interventie

De lokale politie Arro Ieper hecht veel belang aan preventie.De preventiedienst van de politiezone coördineert de verschillende preventieprojecten, in samenwerking met zowel interne als externe diensten.In het onderdeel preventie kunt u alle informatie vinden over de vijf thema's waarrond de preventiedienst werkt:
  • Drugpreventie
  • Geweldpreventie
  • Fuifbeleid
  • Diefstalpreventie
  • Fietsregistratie