Noodnummer 101

Laurent DEMAN Terug naar overzicht

Poperinge_Poperinge Zuid_DEMAN Laurent

Wijkinspecteur Watou, Sint Jan ter Biezen, Abele en Reningelst

  • Oostlaan 9
  • 8970 Poperinge
  • T: 057 334 000

Meer info

Laurent Deman is wijkinspecteur voor de wijk Watou, Sint Jan ter Biezen, Abele en Reningelst. Zijn regiocommisssariaat ligt in Poperinge.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.RegioWest@police.belgium.eu.

  

Ligging van de wijk

Deze wijk bestaat uit de deelgemeenten Reningelst, Watou, Abele en St. Jan ter Biezen. Deze wijk ligt volledig tegen de Franse grens.

  

Beschrijving van de wijk

Reningelst

Reningelst is alom gekend als wielerdorp omwille van de grote wielerwedstrijden die er elk jaar op het einde van juli ingericht worden. Als deelgemeente van Poperinge ligt het aan de voet van de West-Vlaamse heuvels en op een boogscheut van de Franse grens. De prachtig gerestaureerde Sint-Vedastuskerk is zeker een bezoekje waard. In een oord van rust en natuur is Reningelst een ideaal vertrekpunt voor wandel- en fietstochten doorheen het Heuvelland of Frans-Vlaanderen.

  

Abele

Het gehucht Abele ligt niet alleen op landsgrenzen tussen Frankrijk en België, maar ook op gemeentegrenzen. Abele bestaat nl. uit de uitlopers van 3 gemeenten: Watou, Poperinge en Boeschepe (Fr.). Tegenwoordig telt het dorp zo'n 640 inwoners waarvan een honderdtal Fransen. Er wordt het meest Vlaams gesproken en veel Franse Abelenaars spreken nog het oude "Vlemsch". Heel wat Vlaamse Abelenaars spreken vlot Frans. Je kunt niet zeggen dat er in Abele een communicatieprobleem is.

  

Watou

Watou, het dorp aan de schreve! Watou is een dorp van kunst, rust en ruimte. Trek er één of enkele dagen op uit om een kunstenfestival tussen traditie en vernieuwing, tussen taal en beeld te beleven. Of om te luisteren naar Gregoriaanse gezangen ...

In Watou kan je wandelen en fietsen, gastronomisch tafelen of genieten van een streekbiertje.

  

Sint Jan ter Biezen

Sint-Jan-ter-Biezen, halverwege tussen Poperinge en het Bier & Kunstdorp Watou. Het is de plaats waar ooit kluizenaar K. Grimminck woonde. Het dorp heeft een uitnodigend kerkje en een uitzichttafel op de fazantenheuvel.