Noodnummer 101

Sophie VERMEESCH Terug naar overzicht

Poperinge_Poperinge centrum noord_VERMEESCH Sophie

Wijkinspecteur Poperinge Centrum Noord

  • Oostlaan 9
  • 8970 Poperinge
  • T: 057 334 000

Meer info

Sophie Vermeesch is wijkinspecteur van de wijk Poperinge Noord. Haar regiocommissariaat ligt in Poperinge.

U kan haar mailen via PZ.Arroieper.RegioWest@police.belgium.eu.

  

Ligging van de wijk

Zoals de naam laat vermoeden, ligt de wijk in het noordelijke deel van Poperinge. De wijk is zowel landelijk als stedelijk. De wijk Poperinge Centrum Noord omvat enkele grote invalswegen: Provenseweg, Krombeekseweg, Westvleterseweg, Woestenseweg, Elverdingseweg en Iepserseweg. Deze verbinden de gelijknamige gemeenten met de stad Poperinge. Langs deze wegen liggen heel wat landbouw- en veebedrijven en enkele grote supermarkten.

De wijk heeft als het ware de vorm van een driehoek die in een punt eindigt in het centrum van de stad.

  

Beschrijving van de wijk

Zowel tijdens de week als tijdens het weekend is er een zekere drukte in de wijk. In de Ieperstraat bevinden zich allerhande handelszaken: dames-, heren-, en kinderboetiekjes, kapsalons, boekenwinkels, lingeriezaken, decoratiewinkels, horecazaken, een drogisterij, een apotheek, brood- en banketbakkers ...

Het jeugdcentrum de Kouter, gelegen in de Komstraat is tijdens de weekends de trekpleister voor verschillende jeugdbewegingen die er hun lokalen hebben. Het jeugdhuis en de fuifzaal worden dan weer druk bezocht op zaterdagavond en zaterdagnacht door de uitgaande jeugd.

Tussen de Veurnestraat, Komstraat en Switch Road ligt sedert 2002 het 3 ha grootte Burggraaf Frimoutpark. In 2006 verhuisde de Poperingse bibliotheek naar een prachtige nieuwbouw in de Veurnestraat. Het gebouw, De Letterbeek, grenst aan en heeft een mooi zicht op het stadspark.

Een druk bezochte locatie in de wijk Poperinge Centrum Noord is het stedelijk zwembad in de Bruggestraat, waar ondermeer de schoolgaande kinderen van het Sint-Franciscusinstituut, eveneens gelegen in de Bruggestraat, wekelijks gaan zwemmen.

De school van De Lovie "'t Kwadrant" en de wijkschool "De Pezelschool" liggen eveneens binnen de omschrijving van de wijk.

Iets verderop, in de Ieperstraat, is er het station van Poperinge, terminus, dat dagelijks heel wat treinreizigers over de vloer krijgt.

Het hoogste gebouw is vast en zeker de majestueuze Sint-Janskerk in gotische stijl.

Binnen de wijk is er niet alleen plaats voor scholen, recreatie, sport en cultuur, maar ook verschillende woonwijken: De Lijster, 't Vliegende Paard, Binnenkouter ...

Pijnpunten binnen de wijkomschrijving zijn vooral het drukke verkeer naar aanleiding van begin en einde schooltijd, alsook de overlast door uitgaande jongeren tijdens de weekends.