Noodnummer 101

Katrien VERVERKEN Terug naar overzicht

Poperinge_Poperinge West_VERVERKEN Katrien

Wijkinspecteur Poperinge Centrum

  • Oostlaan 9
  • 8970 Poperinge
  • T: 057 334 000

Meer info

Katrien Ververken is wijkinspecteur voor de wijk Poperinge Centrum West. Haar regiocommissariaat ligt in Poperinge.

U kan haar mailen via PZ.Arroieper.RegioWest@police.belgium.eu.

  

Ligging van de wijk

De wijk Poperinge Centrum-West situeert zich in het stadscentrum van Poperinge. De wijk omvat de Grote Markt en strekt zich verder uit in de westelijke richting van het stadscentrum tot aan de ring rond Poperinge gelegen tussen de Duinkerkestraat en Quintens wandeling.

  

Beschrijving van de wijk

De wijk omvat zowel winkelstraten als woonwijken. Volgende scholen situeren zich in de wijk: De Klimrank, Sint-Benedictus, Onze-Lieve-Vrouwe instituut (Boeschepestraat), Freinetschool De Torteltuin, Sint-Janscollege, Vrij Technisch Instituut met buitengewoon secundair onderwijs en deeltijds onderwijs, gemeenschapsonderwijs De Ster.

In de zomer van 2011 waren er ingrijpende infrastructuurwerken aan de gang op de Grote Markt en onmiddellijke omgeving. De werken werden beëindigd voor de driejaarlijkse hoppestoet in september 2011. Ook was er een ingrijpende verandering gepland, samen met de uitgevoerde werken op het vlak van verkeerscirculatie en parkeren. Een uitbreiding van de blauwe zone in combinatie met betalend parkeren en verspreiding van bewonerskaarten werd ingevoerd.

Instellingen zoals stadsdiensten, OCMW, brandweer, postdiensten, Directe Belastingen, Kadaster, Douane- en Accijnzen, vredegerecht zijn er te vinden.

Op het vlak van recreatie en cultuur kan iedereen er zijn gading vinden. Verschillende café's en restaurants zijn er in de wijk gevestigd.

Het bevolkingsaantal in de wijk gaat in stijgende lijn en gaat zeker zo verder in de komende jaren wegens het uitbreiden van bestaande verkavelingen en het beschikbaar maken van nieuwe kavels.