Noodnummer 101

Hendrik SUFFYS Terug naar overzicht

Heuvelland_Wijtschate, Wulvergem_SUFFYS Hendrik

Wijkinspecteur Wijtschate en Wulvergem

  • Nieuwstraat 24
  • 8950 Heuvelland
  • T: 057 444 016

Meer info

Hendrik Suffys is wijkinspecteur voor Wijtschate en Wulvergem. Zijn regiopost ligt in Heuvelland.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.RegioWest@police.belgium.eu.

  

Ligging van de wijk

De wijk maakt deel uit van het oostelijke deel van Heuvelland. Het ligt tussen Voormezele, Hollebeke, politiezone Komen, Mesen en Kemmel. Door de wijk lopen de N-wegen als Rijsel-, Ieper-, Kemmel-, Nieuwkerke- en Komenstraat. Het gebied strekt zich uit over een oppervlakte van 2978 ha en telt zo'n 2500 inwoners.

  

Beschrijving van de wijk

Het betreft een wijk met uitgestrekte natuur, cultuur en actie. Het landschappelijk karakter is typerend voor geheel Heuvelland.

Gezien de regio van Heuvelland zeer toeristisch is, zijn er meerdere overnachtingsmogelijkheden. U kan er verblijven in gastenkamers, vakantiewoningen zowel op de hoeve als in weekendhuisjes. Dit biedt de mogelijkheid om als toerist hier voor één dag of een langere periode te verblijven.

Iedereen wil wel eens Heuvelland aandoen. Dit geldt ook voor meerdere grote wielerwedstrijden die de wijk doorkruisen. Elke wielerwedstrijd dient precies te willen passeren over de bergen.

In de wijk wordt geleefd, gewerkt, ontspannen en gefeest.

De woningen in de wijk betreffen meestal landbouwbedrijven, landelijke alleenstaande huizen. Dichter bij de dorpskernen zijn de traditionele alleenstaande of rijwoningen, een woonwijk en een sociale woonwijk. Er is een rust- en verzorgingstehuis St.-Medardus. Daarnaast is er ook De Pelgrim die woon- en werkmogelijkheid biedt voor mensen met een mentale beperking.

Voor de jonge kinderen is er de mogelijkheid om dicht bij huis school te lopen. In de wijk zijn er twee basisscholen. Voor de kinderen is er ook gezorgd dat zij in de buurt kunnen spelen op de dorpsspeelpleintjes of in het speelbos Kampagne.

Er zijn de buurtwinkels en ook 1 vleesgroothandel-exportslachthuis. Elke vrijdagmorgen is er de wekelijkse markt waar er verse (streek)producten aangeboden worden. Voor meerdere diensten kan u ook bij de plaatselijke zelfstandige terecht. In de verschillende herbergen kan er nog aan volksspelen worden gedaan.

De wijk heeft de sporthal Croonaert waar de sportclubs van heel Heuvelland hun trainingen en wedstrijden houden. Verder is er nog de bibliotheek, twee ontmoetingscentra nl. De Klaverhulle & De Walvis en twee 'DOP' dorponthaalpunten The Miner & de Walvis.

Jeugdbewegingen hebben er hun eigen stek en organiseren meerdere grote fuiven.

Jaarlijks zijn er de wijkfeesten die over meerdere dagen lopen met verschillende activiteiten en manifestaties.

In deze wijk zijn veel inwoners familie van elkaar en dit over reeds meerdere generaties. Typerend is de landelijke sfeer en de daarbij horende mentaliteit.