Noodnummer 101

Detlef DECEUNINCK Terug naar overzicht

Moorslede_Dadizele_DECEUNINCK Detlef

Wijkinspecteur Dadizele

  • Pater Lievensstraat 3
  • 8890 Moorslede
  • T: 051 788 181

Meer info

Detlef Deceuninck is wijkinspecteur van de wijk Dadizele. Zijn regiopost ligt in Moorslede.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.RegioOost@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

Dadizele is begrensd door Moorslede (Slypskapelle), Beselare, Geluwe, Moorsele en Ledegem. De Heulebeek vormt een natuurlijke grens over een lengte van ongeveer 5,2 km. Het centrum van de gemeente ligt op een paar kilometer van de provinciebaan Menen-Roeselare. De provinciebaan is zeer gekend voor de autohandel.

De wijk Dadizele is één van de drie wijken gelegen binnen de gemeente Moorslede. Dadizele was voor de fusie van 1976 een zelfstandige gemeente.

  

Beschrijving van de wijk

Dadizele is sinds eeuwen een druk bezocht bedevaartsoord. Van ver en bij komen pelgrims naar Dadizele om er O.L.Vrouw te vereren. Dit vooral in de meimaand en begin september. De basiliek en het gebedspark 'Rosarium' zijn de plaatsen van samenkomen.

Door de jaren is Dadizele zich gaan profileren als toeristisch dorp. Het Dadipark vormde een extra attractie voor de bezoekers bij hun bedevaart naar Dadizele. Momenteel wordt het Dadipark niet meer uitgebaat. De Dadizelenaars hopen dat daar snel een einde aan komt en dat er nieuwe start kan genomen worden in het Dadipark. Tevens zijn er ook een aantal fiets- en wandelroutes die in Dadizele starten.

Ook de horeca met tal van cafés en restaurants pikken hun graantje mee. Ook de alom gekende bloemenzaak Flora Lux bloeide open in het centrum van Dadizele en is nu een zeer druk bezocht winkelcentrum langs de Provinciebaan.

Verder zijn er in Dadizele tal van verenigingen die elk op hun beurt manifestaties in Dadizele organiseren, zoals wielerwedstrijden, kermis, rally, wandeltochten en zelfs een trottinettekoers. Meestal is dit een succes te noemen omdat de verenigingen vaak de handen in elkaar slaan.

De avondmarkt op 15 augustus is daar elk jaar opnieuw het mooiste voorbeeld van.

Het pompeschittersdorp Dadizele is aldus een gastvrij en dynamisch bedevaartsoord. De mensen die er wonen zijn fier om 'Daiselnaar' genoemd te worden.