Noodnummer 101

Wendy ROGGE Terug naar overzicht

WendyRogge

Wijkinspecteur Zonnebeke Centrum

  • Langemarktstraat 8
  • 8980 Zonnebeke
  • T: 051 779 090

Meer info

Wendy Rogge is wijkinspecteur voor de wijk Zonnebeke Centrum. Haar regiopost ligt in Zonnebeke.

U kan haar mailen via PZ.Arroieper.RegioOost@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

De wijk Zonnebeke Centrum is enerzijds gelegen tussen twee andere deelgemeenten van Zonnebeke, namelijk Beselare en Passendale, en anderzijds de gemeenten Langemark-Poelkapelle en Ieper.

Als voornaamste wegen hebben we de Ieperstraat, de Roeselarestraat en de Langemarkstraat die vertrekken vanaf de kerk te Zonnebeke. De Beselarestraat begint aan het rond punt Broodseinde en loopt in de richting Beselare. De Briekestraat is de nieuwe verbindingsweg tussen het rond punt "De Brieke"en Ieper. Langs de Briekestraat is er een op- en afrit van de A19 die dwars door de gemeente loopt.

  

Beschrijving van de wijk

Zonnebeke omvat een 3-tal residentiële wijken, namelijk "De Patine", "De Voerman" en "De Leege Kouter". Daarnaast is er ook nog de wijk Boudewijnpark die zowel bevolkt wordt door personen die eigenaar zijn van de woning als huurders. Het betreft hier sociale woningen.

Als buitenbeentje zijn er dan de Nonnebossen waar ongeveer 270 chalets staan. Het betreft een weekendverblijfpark waar niemand mag ingeschreven zijn. Het is evenwel zo dat er bijna op ieder adres iemand is ingeschreven. Een regularisatie is lopende.

In de gemeente zijn er twee scholen, namelijk een gemeenteschool en een vrije basisschool. Daarnaast is er ook een gemeentelijke kinderopvang die voor leerlingen van beide scholen toegankelijk is.

Als toeristische trekpleister is er het "Passchendaele Memorial Museum" dat hoofdzakelijk wordt bezocht door Engelse toeristen en studenten.

Op sportief vlak is er niet enkel een plaatselijke voetbalclub, wandelclub en vinkenvereniging maar ook een actieve wielerclub met als belangrijkste wedstrijd de jaarlijkse veldrit voor beroepsrenners in het Kasteeldomein te Zonnebeke.

Wat de industrie betreft is er enkel een industriële wasserij in het centrum en een steenbakkerij. Het enige minpunt aan de steenbakkerij is dat de kleiputten opgevuld worden met afval wat in het verleden al tot protestacties heeft geleid.

De grootste verzuchting van de plaatselijke bevolking betreft de doortocht door het centrum van het zware verkeer, wat leidt tot gevaarlijke situaties met fietsers.