Noodnummer 101

Hugo KINDT Terug naar overzicht

Staden_Oostnieuwkerke_KINDT Hugo

Wijkinspecteur Oostnieuwkerke

  • Passendalesteenweg 13
  • 8840 Staden
  • T: 051 777 390

Meer info

Hugo Kindt is wijkinspecteur voor de wijk Oostnieuwkerke. Zijn regiopost ligt in Staden.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.RegioOost@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

In de uitgestrekte politiezone Arro Ieper, ligt in groot-Staden, de deelgemeente Oostnieuwkerke. Oostnieuwkerke ligt op de buitengrens van de politiezone en grenst aan enerzijds aan Roeselare en Hooglede, de andere grenzen worden gevormd met Passendale, Westrozebeke en een klein stukje Staden.

De wijk Oostnieuwkerke werd aangevuld met enkele aanpalende straten van de deelgemeente Westrozebeke. Meer bepaald de Kattestraat, de Westrozebekestraat tot aan het kruispunt "Wildeman", en de Vijverbosstraat tot aan het vijverbos, om te eindigen met de Oude Passendalestraat en de Leenstraat.

  

Beschrijving van de wijk

Oostnieuwkerke is een rustige gemeente met enkele nieuwe woonwijken en dus ook vele jonge gezinnen. Dit dorp is nog steeds groeiend omdat er in de toekomst ook nog enkele bouwprojecten op stapel staan.

Onder de kerktoren huist een niet meer zo jonge dorpspastoor die echter op een zeer dynamische en eigentijdse wijze omgaat met zijn dorpsgenoten.

Ook het verenigingsleven in Oostnieuwkerke is levendig. De jeugd komt er goed aan zijn trekken, er is een jongens- en meisjeschiro, een plaatselijke KLJ-afdeling en tal van andere actieve verenigingen.

Midden het dorp zijn er tweetal voetbalvelden waar de plaatselijke provinciale ploeg, samen met de jeugdploegen deze sport naar hartelust beoefenen.

In Oostnieuwkerke is de agrarische sector zeer goed vertegenwoordigd. Met hoofdzakelijk de groentesector. De REO–veiling te Roeselare is juist over de grens gevestigd.

Wat de industrie betreft, zijn het vooral KMO's die hier gevestigd zijn, met meestal dorpsgenoten die er tewerkgesteld zijn.

De bevolking van Oostnieuwkerke is sterk vergroeid met het aanpalende Roeselare. In deze gemeente is er geen middelbaar of hoger onderwijs, zodat de schoolgaande jeugd meestal naar Roeselare trekt voor de verdere studies. Dit per fiets of per bus. Ook het uitgangsleven (bioscoop, winkelen, restaurant ...) is meestal gericht naar Roeselare.

Pijnpunten in de wijk zijn het vele zwerfvuil op de openbare weg en het tekort aan parkeergelegenheid in de dorpskern. Ook de verkeersdrukte in de Roeselarestraat wordt door de inwoners als zeer vervelend ervaren.