Noodnummer 101

Koen VERMOERE Terug naar overzicht

Staden_StadenOost_VERMOERE Koen

Wijkinspecteur Staden Oost

  • Passendalesteenweg 13
  • 8840 Staden
  • T: 051 777 390

Meer info

Koen Vermoere is wijkinspecteur voor de wijk Staden Oost. Zijn regiopost ligt in Staden.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.RegioOost@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

De benaming "Staden- Oost" dekt eigenlijk maar half de lading. Wijkwerking Staden "tout court" zou een juistere formulering zijn.

De zone situeert zich tussen het rond punt Sleihage (Hooglede/Staden) met als hoofdweg de Sint-Jansstraat, tot aan het grensgebied met Zarren met als hoofdweg de Diksmuidestraat, tot aan het grensgebied met Hooglede (De Geyte) met als hoofdweg de Bruggestraat.

Ook een gedeelte van de Ieperstraat tot aan het kruispunt met de Hospitaalstraat valt onder het toezicht van de wijkinspecteur "Staden-Oost".

Het merendeel van de wijkzorgactiviteiten spelen zich echter af te Staden-Centrum.

  

Beschrijving van de wijk

Staden is de hoofdgemeente van de 3 fusiegemeenten Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke. Het betreft een landelijke gemeente die naast enkele centrumwijken ook uitgestrekte landbouwzones kent. De N36, (St.-Jansstraat) kruist Staden centrum. Deze weg brengt verschillende inwoners naar regio Roeselare, de dichtstbijzijnde stad, tevens brengt het veel doorgangsvoertuigen van en naar de Westhoek.

In de ochtend-en avondspits kan deze weg, vooral in het centum dan, de verkeersdrukte minder goed aan.

Vooral wanneer zware landbouw-of vrachtmastodonten elkaar dienen te kruisen durft het "op te stroppen".

In het gemeentecentrum is er het gemeentehuis. Enkele straten verderop is er het cultureel- en sportcentrum "SWOK" en daarnaast liggen sportvelden waar Stadense verenigingen hun energie kwijt kunnen.

Er zijn industriële ondernemingen aan te treffen in de Bruggestraat, Diksmuidestraat en Sint-Jansstraat waar oa. ter hoogte van het kruispunt met de Lindestraat ("Het Lindeke") industriële verkavelingsactiviteiten op til staan (voormalig bedrijf Dicogel).

De politionele wijkactiviteiten te Staden omvatten voornamelijk navolgende tussenkomsten op vraag van het parket (verdere onderzoeken, verhoren), tussenkomsten op vraag van de gemeente (inschrijving nieuwe inwoners en diverse administratieve onderzoeken), tussenkomsten op vraag van bewoners van de gemeente (bemiddelen in geschillen). Tevens wordt een aantal dagen per maand ingestaan voor onthaaldienst.