Noodnummer 101

Shanna BUYLE Terug naar overzicht

Shanna2

Wijkinspecteur Poelkapelle, Madonna en Sint-Juliaan

  • Kasteelstraat 5
  • 8920 Langemark-Poelkapelle
  • T: 057/ 22 15 00

Meer info

Shanna Buyle is wijkinspecteur voor Poelkapelle, Sint-Juliaan en Madonna. Haar regiopost ligt in Langemark-Poelkapelle.

U kan haar mailen via PZ.Arroieper.RegioOost@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

Poelkapelle

Dit uitgestrekt gebied situeert zich hoofdzakelijk rond de Brugseweg, van aan de grens met Westrozebeke (Staden) tot aan de Zonnebekestraat (Canadien) en tevens langs de Houthulstseweg. Het middelpunt is het historische Guynemermonument.

  

St.-Juliaan

Deze relatief kleine buurt situeert zich langs de Brugseweg en dit tussen het Canadees monument en St.-Jan (Ieper). Er is tevens een recente woonwijk in de Hanebeek- en de Prinsenhofstraat.

  

Madonna

Deze relatief kleine wijk wordt grotendeels afgebakend door de Klerkenstraat, Houthulstseweg en de grens met Houthulst (as "Munneken" en "De bron"). Het is er zeer aangenaam en landelijk wonen met een grotere concentratie aan bebouwing in de buurt van de Kerkstraat en de Gistelhofstraat.

  

Beschrijving van de wijk

Poelkapelle

Dit heeft hoofdzakelijk een landelijk karakter met een grotere concentratie aan bebouwing in het centrum van Poelkapelle. Aldaar zijn enkele wijken aanwezig: Merel- en Lijsterstraat, Tuinwijk, Vinke- en Leeuwerikstraat (met verscheidene sociale woningen) en de recentere residentiële wijk Kapelmeers.

Verder heeft deze wijk verscheidene kleine handelszaken te bieden, alsook een kleuter- en lagere school.

De drukke doorgangswegen Brugseweg (N313) en de Houthulstseweg krijgen dagelijks heel wat verkeer te verduren. Behalve enkele dagdagelijkse kleine problemen is het er aangenaam wonen.

Op de grens met de wijk "De Vijfwegen" is het opvangcentrum van Fedasil voor asielzoekers gevestigd in de oude legerkazerne. Meestal leven de bewoners van het centrum en de buurtbewoners er harmonieus naast elkaar.

  

St.-Juliaan

Ondanks de kleine oppervlakte heeft deze wijk enkele voorzieningen zoals een kleuter- en lagere school en enkele zelfstandige handelszaken. Ook is er een dynamisch kermiscomité aanwezig dat zorgt voor de sfeer en ambiance. Verder bevindt de statige en gerenoveerde Steenakkermolen zich in St.-Juliaan.

De drukke Brugseweg bederft er wat de rust, doch verder is het er aangenaam vertoeven in een landelijk karakter. De Roeselarestraat krijgt ook heel wat sluipverkeer te verduren tussen Ieper en Roeselare.

  

Madonna

Ook hier wordt elk jaar opnieuw sterk uitgekeken naar de kermisstoet en de daarbij horende festiviteiten.

Ondanks de beperkte oppervlakte zijn zo goed als alle dagelijkse voorzieningen aanwezig, van bakkerij, slagerij, kruidenierswinkel, tot kleuter- en lagere school.

Noemenswaardige problemen zijn er in deze buurt niet.