Noodnummer 101

Bart Terryn Terug naar overzicht

BartTerryn

Wijkinspecteur Langemark- Bikschote

  • Kasteelstraat 5
  • 8920 Langemark-Poelkapelle
  • T: 057/ 22 15 00

Meer info

Bart Terryn is wijkinspecteur voor Langemark. Zijn regiopost ligt in Langemark-Poelkapelle.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.RegioOost@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

Het betreft hier een redelijk uitgestrekte wijk. Met twee grote verkeersaders, namelijk de Poelkapellestraat- Boezingestraat, en de Zonnebekestraat en de Klerkenstraat. De wijk situeert zich tussen de grens met Boezinge in de Boezingestraat, de grens Brugseweg (wijk Sint-Juliaan) in de Zonnebestraat, de grens met de deelgemeente Poelkapelle in de Poelkapellestraat, de grens met de wijk De Madonna in de Klerkenstraat, de deelgemeente Bikschote, en de grens met Houthulst (Merkem) in de Beekstraat.

  

Beschrijving van de wijk

In de wijk zijn twee sociale woonwijken waarnaast ook plaats gemaakt werd voor privébouw. Er zijn twee scholen in de wijk, namelijk de vrije basisschool Langemark waar de klaslokalen zich bevinden in de Zonnebekestraat en in de Poelkapellestraat. Met het nieuwe schooljaar van september 2011 werden alle klaslokalen ondergebracht in de Zonnebekstraat. De basisschool van het gemeenschapsonderwijs is gelegen in de Korte Ieperstraat. De naschoolse kinderopvang is gelegen in de Klerkenstraat tegenover de sporthal. In het centrum van de gemeente ligt het vijverpark waar druk gevist wordt in de zomer. Er zijn tal van handelszaken waar alles te verkrijgen is voor het dagelijks leven.

In de Melkerijstraat bevindt zich de zuivelindustrie CVBA MILCOBEL waar boter, kaas, melkpoeder en roomijs vervaardigd wordt. In het laag seizoen zijn er ongeveer een 600-tal personen tewerkgesteld. In het hoogseizoen loopt dit op tot 700 personeelsleden.

In de Poelkapellestraat is er een groentenverwerkend bedrijf NV PINGIUN, waar in het laagseizoen een 80-tal personen zijn tewerkgesteld, in het hoogseizoen loopt dit op tot 100 personen.

Daarnaast zijn er nog enkele kleine bedrijven die zich vooral situeren in de Industriestraat en de Poelkapellestraat.

In de Klerkenstraat bevindt zich het Duits Militair Kerkhof, waar dagelijks heel veel toeristen aan te treffen zijn. Op dit kerkhof liggen 44 000 gesneuvelde Duitse soldaten begraven. Hier en daar zijn er nog kleine militaire kerkhoven en oorlogsgedenkplaten aan te treffen, waaronder in de Boezingestraat de gedenkplaat van een gesneuvelde dichter Hedd Wyn uit Wales, waar iedere eerste maandag van de maand om 19:00 uur een eerbetoon wordt gehouden, onder toezicht van de wijkinspecteur.

De wijk is voorzien van twee sporthallen, één in de Klerkenstraat waar recreatief aan sport wordt gedaan en één in de Boezingestraat waar de competitie plaats vind. Daarnaast liggen ook de voetbalpleinen van FC Langemark in deze wijk.

Tennissers kunnen terecht op één van de drie tennisvelden van de "Come back" gelegen aan de gemeentelijke begraafplaats te Langemark.

De jaarlijkse kermis gaat door op de vierde zondag van september en houdt aan tot en met de woensdag met een afsluitend wielercriterium.

Om de drie jaar organiseert het Baekelandtcomité te Langemark de Baekelandtfeesten.