Noodnummer 101

Ziggy NAERT Terug naar overzicht

Ieper_Brielen, Elverdinge_NAERT Ziggy

Wijkinspecteur Brielen en Elverdinge

  • Ter Waarde 54
  • 8900 Ieper
  • T: 057 230 530

Meer info

Ziggy Naert is wijkinspecteur voor Brielen en Elverdinge. Zijn regiocommissariaat ligt in Ieper.

U kan hem mailen via PZ.ArroIeper.RegioCentrum@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

De N8 loopt als rode draad door deze wijkomschrijving. De wijk vangt aan vanaf het rond punt Oude Veurnestraat/Veurnseweg N8 te Ieper met inbegrip van de Oude Veurnestraat en de volledige Kunstenaarswijk. Over de Noorderring maken de volledige dorpen Brielen en Elverdinge deel uit van deze wijk. De Reningsestraat tussen Noordhofweg en Kapellestraat en de Kapellestraat tussen Veurnseweg en Reningsestraat maken ook deel uit van deze wijk. De Steenstraat hoort bij de wijk Elverdinge tot en met het Vulvoordeke.

  

Beschrijving van de wijk

Ieper Hoekje omvat enerzijds de residentiële woonwijk Kunstenaarswijk en anderzijds de Oude Veurnestraat met meerdere appartementsblokken. Een schooltje met crèche is er voorzien. Hier heerst hoofdzakelijk een stadsmentaliteit. De Oude Veurnestraat wordt gebruikt als kleine ring rond Ieper en zorgt voor heel wat overlast en verzuchtingen.

Brielen is een levendig dorpje met een uitgebreid en actief verenigingsleven die zich hoofdzakelijk afspeelt in CC Den Briel. Er is een vrije basisschool en heel wat landbouwactiviteiten. Er is een grote woonwijk met een mix van sociale en privéwoningen, waar veel gezinnen een rustige stek vinden. Hier is er ook een sport- en recreatiezone voorzien. De grootste zorg van het dorp is de onleefbaarheid door de zeer drukke N8 die het dorp in de lengte-as doormidden snijdt. Er zijn weinig handelsactiviteiten.

In Elverdinge heerst een ietwat verouderde, maar eens men het kent, leuke dorpsmentaliteit. De prachtige oude dorpskern ligt weg van de drukke N8. Ook hier deelt de N8 het dorp in twee en speelt een belangrijke rol in het dorpsleven. Het aanbod in het verenigingsleven is er eveneens groot. Cultureel Centrum den Elver in de Vlamertingestraat vormt een kloppend hart voor de lokale verenigingen en is ook veel gebruikt voor privé aangelegenheden. 

Ook Elverdinge heeft een vrije basisschool. Er zijn meerdere residentiële woonwijken, alsook een sociale woonwijk. In dit dorp zijn meerdere traditionele Elverdingse families al generaties lang verankerd en dit geeft het dorpsleven een speciale tint. Het dorp telt toch heel wat plaatselijke kleinhandelaars en een RVT Home Vrijzicht met 110 bedden.

Daarnaast zijn er in de wijk twee woningen van "De Lovie" nl. De maalderij en de Meidoorn, waar aan begeleid wonen wordt gedaan met als voornaamste doel de volledige integratie van volwassen mentaal gehandicapten in onze huidige maatschappij. 

Voor de ganse wijkomschrijving is het drukke verkeer de grootste verzuchting.