Noodnummer 101

Dirk RAES Terug naar overzicht

Ieper_Vlamertinge_RAES Dirk

Wijkinspecteur Vlamertinge

  • Ter Waarde 54
  • 8900 Ieper
  • T: 057 230 530

Meer info

Dirk Raes is wijkinspecteur voor Vlamertinge. Zijn lokaal commissariaat ligt in Ieper.

U kan hem mailen via  PZ.ArroIeper.RegioCentrum@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

De wijk Vlamertinge is middendoor gesneden door de Noorderring (N38), dit van het kruispunt met de Veurnseweg tot aan het grondgebied Poperinge. Evenwijdig met de Noorderring loopt de Poperingseweg (N308), beginnende van het kruispunt met de Adriaanseweg tot aan het kruispunt met de Galgestraat, richting Poperinge.

Vanaf het centrum van Vlamertinge lopen de Brielensestraat, de Elverdingsestraat en de Hospitaalstraat tot aan het grondgebied van Elverdinge.

In de andere richting (zuiderkant) lopend vanaf het centrum de Krommenelststraat tot aan het grondgebied Dikkebus, en de Bellestraat tot aan het grondgebied Reningelst.

  

Beschrijving van de wijk

Langs het 6 kilometer lange traject dat de Poperingseweg door de gemeente aflegt, is er natuurlijk heel wat lintbebouwing. Ten noorden van het centrum zijn er verschillende woongebieden, de Cerfwijk, de Streuvelswijk, de Pottemwijk en de Landing. In de nabije toekomst wordt nog uitbreiding voorzien langs de Groezeweg, aanlsluitend met de Landingstraat en komt er een nog een nieuwe verkaveling, du Parc, langs de Poperingseweg bij het binnenkomen van Vlamertinge uit de richting Ieper.

In het westen van Vlamertinge is er ook nog het gehucht 'de Brandhoek' Ook hier is nog een nieuwe verkaveling als Westbrandhoek in ontwikkeling. Deze verkaveling paalt aan de Kleine Branderstraat.

Ten zuiden van de Noorderring is ook nog een gehucht 'de Geithoek' genaamd.

Het rust- en verzorgingstehuis Wintershove, gelegen in het centrum, biedt plaats aan ruim 100 bejaarden.

Vlamertinge heeft enkele grote en tal van kleinere bedrijven. Het merendeel van deze bedrijven zijn ondergebracht op het bedrijventerrein langs de Rodenbachstraat en de Porreyestraat en grenst aan de Noorderring.

Socio-cultureel en sportief: Vlamertinge heeft een bruisende gemeenschap. Qua sportief zijn de Turnclub, volley- en voetbalploegen alom gekend. De voetbalvelden en het Turncentrum zijn gelegen langs de Kasteelweg. Het volleybal werkt de competie af in de sporthal palend aan het cultureel centrum.

Verder zijn er tal van socio- culturele organisaties.

Er zijn nog twee schoolgemeenschappen, de vrije basisschool de Vlam is gelegen langs de Hospitaalstraat en de gemeenschaps school het Wilgenhof is gelegen langs de Groezeweg.

Dat Vlamertinge een bruisende verenigingsleven heeft is hiervoor reeds vermeld, maar ter verduidelijking toch even meegeven dat er op het grondgebied zo'n 10 herbergen en een 70-tal verenigingen zijn.