Noodnummer 101

Fabienne POUILLIE Terug naar overzicht

Ieper_St. Jan - Industriezone_POUILLIE Fabienne

Wijkinspecteur Sint-Jan en Industriezone Ieper

  • Ter Waarde 54
  • 8900 Ieper
  • T: 057 230 530

Meer info

Fabienne Pouillie is wijkinspecteur voor Sint Jan en de Industriezone van Ieper. Haar regiocommissariaat ligt in Ieper.

U kan haar mailen via PZ.ArroIeper.RegioCentrum@police.belgium.eu. 

  

Ligging van de wijk

Sint-Jan is een deelgemeente van de stad Ieper en wordt begrensd door Boezinge, Sint-Juliaan, Zonnebeke, Zillebeke en Ieper.  Sint-Jan ligt op slechts één kilometer van het stadscentrum van Ieper en is door lintbebouwing en nijverheidszone zo goed als aan de stad gegroeid.

De industriezone wordt gescheiden door de Noorderring (N38).

 

Beschrijving van de wijk

Sint-Jan telt ongeveer 1000 inwoners. Samen met het Wieltje vormen de Brugseweg, de Groenestraat en de Potyzestraat de kern van het dorp.

Op het grondgebied van Sint-Jan is het Jan Ypermanziekenhuis gevestigd. De weg van en naar het ziekenhuis vormt, samen met de Brugseweg, een belangrijke verkeersader door het dorp, wat één van de grootste bekommernissen is van de inwoners van Sint-Jan.

De Torrepoortwijk is één van de grootste sociale wijken van Ieper. Tegenover de Sint-Jan-Baptistkerk van Sint-Jan ligt de Bartolomeuswijk, een residentiële wijk.

Sint-Jan heeft ook een vrije basisschool gelegen langs de Brugseweg. Aan de overzijde van de straat vindt men de Cieper, een ontmoetingscentrum voor verenigingen en particulieren. Verder telt het dorp ook nog een paar kleine handelszaken.

Jaarlijks wordt er in het dorp de Sint-Janskermis gehouden, die doorgaat tijdens het laatste weekend van augustus.

Alle info nopens het industrieterrein kan geconsulteerd worden op de website www.iebeve.be. Iebeve staat voor Ieperse Bedrijven Verenigingen. De organisatie verenigt Ieperse bedrijven op het bedrijventerrein Ieperlee en Ter Waarde.