Noodnummer 101

Olivier JAECQUES Terug naar overzicht

olivier jacques

Wijkinspecteur Dikkebus en Voormezele

  • Ter Waarde 54
  • 8900 Ieper
  • T: 057 230 530

Meer info

Olivier Jaecques is wijkinspecteur voor Dikkebus en Voormezele. Zijn regiocommissariaat ligt in Ieper.

U kan hem mailen via  PZ.ArroIeper.RegioCentrum@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

De wijk omvat de volledige dorpsomschrijvingen Dikkebus en Voormezele. Verder behoort het gedeelte van Ieper, gelegen tussen de Oudstrijderslaan, Dikkebusseweg, Rijselseweg en Kemmelseweg, met uitzondering van het winkelcentrum "de Rijselpoort" tot de wijk. Dit gedeelte omvat de woonkernen Ter Linden, Ter Olmen en de Wittenhuizen.

  

Beschrijving van de wijk

Voormezele en Dikkebus zijn twee deelgemeenten van Ieper.

  

Voormezele

Voormezele is een rustig, landelijk gelegen dorp. Het dorp is gebouwd rond de kerk. Er is een cultureel centrum "Kasteelwal", twee jeugdverenigingen "Chiro" en "Zivoho". Er is een voetbalclub GS Voormezele. Op het dorp is er een vrije basisschool "Het Wijland". Er heerst nog een echte dorpsmentaliteit met een goed buurtcontact. In het dorp is er weinig handelsactiviteit. Ter Linden, Ter Olmen en de Wittenhuizen zijn drie wijken die aanleunen bij de stad Ieper. De Wittenhuizen is een sociale woonwijk. Ter Linden en Ter Olmen zijn twee residentiële wijken.

   

Dikkebus

Dikkebus is een dorp dat in twee gedeeld wordt door de drukke Dikkebusseweg. Er is geen echt dorpsplein. Het dorp telt veel plaatselijke handelaars die gediend zijn met de doortocht van de Dikkebusseweg. Er zijn twee jeugdbewegingen: KAJ en KSA. Er is een cultureel centrum en een plaatselijke voetbalclub Sparta Dikkebus. In het dorp is er een vrije basisschool " Het Nestkastje". Naast dit alles zijn er nog veel plaatselijke verenigingen. Dit actief verenigingsleven houdt het dorp levendig.