Noodnummer 101

Frank LOUAGIE Terug naar overzicht

Ieper_Ieper Centrum Zuid_LOUAGIE Frank

Wijkinspecteur Ieper Centrum Zuid

  • Ter Waarde 54
  • 8900 Ieper
  • T: 057 230 530

Meer info

Frank Louagie is wijkinspecteur voor de wijk Ieper Centrum Zuid. Zijn regiocommissariaat ligt in Ieper.

U kan hem mailen via PZ.ArroIeper.RegioCentrum@police.belgium.eu.

  

Ligging van de wijk

De wijk Ieper Centrum begint halfweg de Rijselsestraat dwars door de St. Pieterswijk en gaat via de Oudstrijderslaan naar het station toe. Ook via de "groene zone" omvattende de Vestingen, het Eiland en de Esplanade komt men aan het station. Het station is het knooppunt van drie wijken: Ieper Centrum Zuid, Ieper Centrum en Ieper Centrum West.

De wijk gaat verder richting Dikkebus via de Dikkebusseweg tot aan het kruispunt met de Frezenbergstraat. Het gedeelte tussen de Dikkebusseweg en de Dikkebusbeek (met het Dikkebusvijverpad) behoort eveneens tot deze wijk.

  

Beschrijving van de wijk

De St. Pieterswijk is één van de oudste stadsgedeelten gevormd rond de St. Pieterskerk met o.a. het Zaalhof en de school Immaculata.

De Rijselsestraat is de druktste invalsweg naar het Centrum toe. Tijdens de schoolperiodes is er hier zeer druk verkeer van zowel personenauto's, fietsers en schoolbussen van en naar de Grote Markt.

Dit is in fel contrast met de iets verder gelegen rustige "groene zone" met de historische Vestingen, het Eiland alsook het Esplanadeplein met het Kruitmagazijn en de Koninklijke Schuttersgilde St. Sebastiaan.

Eénmaal aan het station wordt het weer zeer druk met de Dikkebusseweg, het Rene Colaertplein en de Oudstrijderslaan als belangrijke verkeersaders. Richting Dikkebus is het eveneens dicht bewoond met een mix van sociale en privéwoningen. Een nieuwe woonwijk "Bergzicht" en de wijk met straatnamen afgeleid van de fabel "Reinaert de Vos" (Kuwaartstraat, Reinaartstraat , Koning Nobelstraat ...) is volop in ontwikkeling.

Binnen de grenzen van deze wijk zijn er nog tal van diensten zoals de Federale Politie, de Post, het Justitiehuis, Ministerie van Financiën, de technische dienst van het stad Ieper, het hondenasiel en het winkelcentrum "Rijselsepoort" .