Noodnummer 101

Frank GILLEBERT Terug naar overzicht

Mesen_Mesen_GILLEBERT Frank

Co÷rdinator lokaal commissariaat Mesen

  • Markt 22
  • 8957 Mesen
  • T: 057 447 688

Meer info

Frank Gillebert is tegelijk wijkinspecteur van Mesen, en coördinator van het lokaal commissariaat van Mesen, dat ondergebracht is in het stadhuis. Zijn taken omvatten het onthaal, de wijk als ook de coördinatie en basispolitiezorg voor het kleinste stadje van België.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.LCMesen@police.belgium.eu.

  

De ligging van de wijk

De wijk Mesen omvat het grondgebied van de stad Mesen en is gelegen ten oosten van de gemeente Heuvelland en ten westen van de Henegouwse gemeente Komen-Waasten. Mesen is één van de Vlaamstalige gemeenten met faciliteiten voor de Franstaligen.

  

Beschrijving van de wijk

Historisch

In het verleden was er voor Mesen een grote rol van betekenis weggelegd. In de Middeleeuwen was er de omvangrijke abdij van Mesen. De huidige Sint-Niklaaskerk met de crypte is één van de restanten van de vroegere abdij. Ook in de bloedige eerste wereldoorlog speelde Mesen een rol. Op 7 juni 1917 barstte de "Slag om Mesen" los. Hierbij vielen heel wat Ierse, zowel Katholieken als Protestanten, Nieuw-Zeelandse en Australische oorlogsslachtoffers.

  

Evenementen

In Mesen zijn er jaarlijkse heel wat evenementen. Zoals een grote rommelmarkt, wielerwedstrijden, de jaarlijkse kermis, de carnavalstoet ...