Noodnummer 101

De politieraad

 

In meergemeentenzones worden de bevoegdheden van de gemeenteraad over de organisatie en het beheer van het lokaal politiekorps uitgeoefend door de politieraad. Zo is de politieraad bevoegd voor de goedkeuring van de personeelsformatie en de personeelsregeling in het algemeen, de begroting en elke beslissing die te maken heeft met de werkingsmiddelen, infrastructuur, apparatuur en uitrusting van het politiekorps.

 

Zittingen van de politieraad

De vergaderingen van de politieraad worden minimum vier maal per jaar georganiseerd in het hoofdcommissariaat van de politiezone en zijn toegankelijk voor het publiek. Persoonsgebonden dossiers (benoemingen, pensioneringen...) worden wel achter gesloten deuren behandeld, na afloop van de openbare zitting.

De agenda van elke vergadering is terug te vinden op de website en wordt ook uitgehangen in de gemeentehuizen van de zone.

De installatievergadering voor de nieuwe politieraad vond plaats op 14 maart. In 2019 zijn de overige zittingen gepland op 6 juni, 3 oktober en 5 december.       

Inzage in de genomen besluiten is mogelijk tijdens de kantooruren bij de dienst informatiebeheer in het hoofdcommissariaat van de politiezone (Ter Waarde 54, 8900 Ieper), na voorafgaande afspraak via PZ.ArroIeper@police.belgium.eu. Vermeld bij uw aanvraag het onderwerp en de datum van beslissing.  

Wie klacht wil indienen tegen een besluit van de politiezone, kan terecht op https://lokaalbestuur.vlaanderen.be/klachtenwegwijzer

 

Datum van de zitting Agenda Beknopt verslag Notulen
05/12/19
03/10/19 pdf pdf pdf
06/06/19 pdf pdf pdf
14/03/19 pdf pdf pdf

 

       

Samenstelling

De politieraad wordt evenredig samengesteld uit gemeenteraadsleden van elke gemeente van de zone, op basis van de bevolkingscijfers. In de politiezone Arro Ieper zetelen momenteel, naast de tien burgemeesters, nog 24 raadsleden: uit Ieper (6), Poperinge (4), Wervik (3), Moorslede (2), Staden (2), Zonnebeke (2), Heuvelland (1), Langemark (2), Vleteren (1) en Mesen (1). Ook de korpschef en de secretaris van de politiezone nemen deel aan de vergaderingen van de politieraad. De voorzitter van het politiecollege (burgemeester Emmily Talpe) zit de politieraad voor.

Stad/ gemeente

Burgemeester

Raadsleden

Ieper

Emmily Talpe

Jo Baert

Gaetan Dumoulin

Jordy Sabels

Andy Verkruysse

Edouard Wallays

Stefaan Williams

Poperinge

Christof Dejaegher

Marjan Chapelle

Ben Desmyter

Marc Devos

Johan Lefever

Wervik

Youro Casier

Yara Bogaert

Nino D'Hellem

Yves Obin

Staden

Francesco Vanderjeugd

Heidi Ballyn

Sarah Van Walleghem

Zonnebeke

Dirk Sioen

Annelies Vancoillie

Maxim Vermeeren

Heuvelland

Marc Lewyllie

Luc Caenepeel

Moorslede

Ward Vergote

Stefan Cardoen

Ward Gillis

Mesen

Sandy Evrard

Guy Tancré

Langemark-Poelkapelle

Lieven Vanbelleghem

Christoph Deraeve

Peter Vantomme

Vleteren

Stephan Mourisse

Franky Berten