Noodnummer 101

Veilige solden in 2021!

 

 

  

 Het begin van het nieuwe jaar is voor velen ook het moment om koopjes te doen dankzij de soldenperiode.  In tijden van Corona zijn er extra veiligheidsmaatregelen:

 

 

Eq4EGgVXMAEC8OU

 

 

 

 

De soldenperiode zorgt voor extra drukte, dit verhoogt helaas ook het risico op gauwdiefstallen gezien gauwdieven van drukke gelegenheden gebruik maken om hun slag te slaan.

Drukke plaatsen - zoals winkels, winkelstraten, horecazaken - vormen een belangrijk werkterrein voor plegers van grote en kleine diefstallen.

Tips

  • Wees extra waakzaam en voorzichtig . Aarzel niet bij het zien verdachte gedragingenpersonen en voertuigenmeld dit meteen aan de politie op 057 230 500.
  • Sommige gauwdieven maken gebruik van trucs of hulpmiddelen om een portefeuille te kunnen stelen.  
  • Heel wat gauwdieven opereren niet alleen, maar hebben helpers die voor afleiding moeten zorgen of er met de buitgemaakte portefeuille vandoor gaan. Let daarom op wanneer je toevallig wordt aangelopen of wanneer er in jouw omgeving blijkbaar zonder reden ineens opschudding ontstaat.
  • Persoonlijke papieren die je niet verplicht bij je moet hebben, kan je best thuis laten.
  • Sluit je handtas altijd goed af en draag ze tussen arm en lichaam met de sluiting naar binnen gekeerd.  Hou je bagage steeds in het oog en hou ze dicht tegen je aan.
  • Een portefeuille zit veiliger in een achterzak van een broek of in de binnenzak van een vest of mantel wanneer u deze zakken afsluit. Haal je jouw portefeuille boven om te betalen, laat dan de inhoud ervan zo weinig mogelijk zien aan de omstanders.
  • Bewaar je bankkaarten, sleutels en documenten waarop je adres aangeven is, niet allemaal samen. De (pin)code van je bankkaart(en) kan je best uit het hoofd leren.
  • Beperk de hoeveelheid cash geld die je bij hebt en gebruik zoveel mogelijk bankkaarten om betalingen uit te voeren. Ze zijn een veilig betaalmiddel.

Toch slachtoffer?

Doe zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie  op het nummer 057 230 500. Jouw hulp is zeer belangrijk om te voorkomen dat gauwdieven diezelfde dag nog andere slachtoffers maken.

Hieronder vind je nog enkele belangrijke telefoonnummers terug:

belangrijke nummers