Noodnummer 101

Registratie werf-/werkmateriaal

gemerkt

 

Met het preventieaanbod “Mijn materieel is gemerkt!” richt de preventiedienst van Arro Ieper zich op zelfstandige ondernemers met bestelwagens en doe-het-zelvers uit de zone. De preventiedienst biedt deze zelfstandigen gratis de mogelijkheid om hun materiaal te laten labelen. Een label maakt het (werf)materiaal namelijk uniek, waardoor het voor de potentiële dief minder interessant wordt om te stelen en/of door te verkopen. Bovendien kan het materiaal ook makkelijk terugbezorgd worden aan de eigenaar. Voor de zelfstandigen wordt het werfmateriaal specifiek gemerkt met het BTW-nummer, zo kan gestolen materiaal dat aangetroffen wordt in het buitenland ook vlotjes aan zijn rechtmatige eigenaar teruggegeven worden. Voor de doe-het-zelvers wordt het materiaal gelabeld met het rijksregisternummer van de eigenaar. Er wordt ook aangeraden om een inventaris met beschrijving op te maken van het (werf)materiaal. Zo is alle info bij de hand als er na diefstal een aangifte gedaan moet worden.

Als het materiaal gelabeld en geïnventariseerd is, ontvangen de zelfstandigen en doe-het-zelvers ook nog een sticker met het campagnebeeld “Mijn materieel is gemerkt”, die ze eventueel op hun bestelwagen kunnen kleven. Dit heeft op zijn beurt weer een afschrikkend effect voor de potentiële dief.

Tot slot ontvangen de zelfstandigen en doe-het-zelvers een pakketje met tips om hun bouwwerf te beveiligen.

Je (werf)materiaal gratis laten labelen kan als volgt:

Stuur een mailtje naar pz.arroieper.preventie@police.belgium.eu met vermelding van je BTW-nummer of je rijksregisternummer, het aantal labels dat je nodig hebt en je adresgegevens. Je ontvangt dan per post de labels en een begeleidende brief met meer info.

Klik hier voor meer tips om diefstal op je werf te voorkomen. 

Heb je vragen of opmerkingen? Contacteer dan de preventiecoördinator op 057 230 517 of via mail pz.arroieper.preventie@police.belgium.eu.