Noodnummer 101

Radicalisme: Opvoedingslijn

 

 


Verontruste ouders, familie en vrienden weten niet altijd waar zij met vragen over mogelijke radicalisering terecht kunnen. Om de ondersteuning hierbij bekender en toegankelijker te maken werd de werking van de reeds bestaande hulplijn voor opvoedingsvragen sedert februari 2016 uitgebreid: De opvoedingslijn – 078 15 00 10


Ouders en opvoedingsverantwoordelijken van jongeren die aan het radicaliseren zijn, zijn ook gewoon bezorgd over het welzijn en over het leven van hun kind. Ze willen zoals elke ouder het beste voor hun kind. Soms voelen ze hun invloed en impact wegglijden. Die gevoelens erkennen kan al ondersteunend werken. Het is belangrijk dat ouders hun verhaal kunnen vertellen zonder beoordeeld of veroordeeld te worden.
Ouders, familie en vrienden van kinderen die radicaliseren kunnen contact opnemen met de telefonische opvoedingslijn of per mail. Deze hulplijn biedt niet alleen een luisterend oor voor ouders die zich zorgen maken over hun kinderen, maar kan indien nodig ook doorverwijzen naar geschikte opvoedingsondersteuning, verenigingen van ouders (lotgenoten) of hulpverlening.
Je kan de digitale versie van de flyer hier terugvinden. Gedrukte versies kunnen bekomen worden via de preventiedienst.

Bij vragen / bezorgdheden / info / … in verband met radicalisme kan men ook steeds terecht bij: 

Infocel Recherche

Telefoon: 057 230 583 
Email: PZ.ArroIeper.Recherche.InfoCel@Police.Belgium.eu

 

Preventiecoördinator

Telefoon: 057 230 517
Email: Evelyne.vanhove@police.belgium.eu