Noodnummer 101

Preventiestanden

 

 

 

Gedurende de lente -en zomerperiode is de preventiedienst op verschillende evenementen in de politiezone aanwezig met een preventiestand.

De preventiedienst wil op een laagdrempelige manier sensibiliseren rond alcohol- en drugsgebruik en rond veilig online. De bezoekers van de stand kunnen een korte test invullen om na te gaan hoe het met hun kennis over alcohol en drugs gesteld is. De antwoorden worden nadien kort besproken en geven vaak wel wat stof tot nadenken! Deelnemen wordt beloond met een gadget van de preventiecampagne.

Je kan ook een oefening invullen rond veilig online. Herken jij de verdachte berichten op tijd als je een raar e-mailtje krijgt? Je kan je ook wagen aan een zelfkennistest over online veiligheid. De antwoorden worden nadien besproken en ook hier worden de deelnemers beloond met een gadget.

Soms maken we onze stand ook interactiever en nemen we de promillebrillen mee. Dan kan je aan den lijve ondervinden wat de gevolgen zijn van alcoholgebruik terwijl je een parcours aflegt. Om zeker te weten of je het parcours met de promillebrillen kan afleggen, raadpleeg je best onze kalender.

De lokale diefstalpreventieadviseur is ook telkens aanspreekbaar voor meer info rond inbraakpreventie. Je kan er ook aanvraagformulieren krijgen voor vakantietoezicht, voor fietslabels en voor labels voor werf- en werkmateriaal.

Aangezien we dan in volle vakantieperiode zitten, kan je bij de preventiestand ook gratis verdwaalarmbandjes voor de kids komen ophalen. Dit zijn armbandjes voor eenmalig gebruik, waarop jullie als ouders jullie telefoonnummer kan schrijven. Stel dat je zoon of dochter verloren loopt, dan kunnen jullie onmiddellijk gecontacteerd worden.

Voor meer informatie rond de preventiestanden, contacteer de preventiedienst via E-mail: Evelyne.vanhove@police.belgium.eu of op 057/230 517.

Kalender:

Door de Corona-maatregelen zijn er deze zomer geen preventiestanden gepland.

 

 

 Stand1

 

Stand2

 

Stand3

 

Verdwaalarmbandjes