Noodnummer 101

Drugpreventie

 

 

 

Één van de thema’s waarrond de preventiedienst werkt is alcohol- en drugpreventie.

Jaarlijks werkt de preventiedienst een campagne uit in samenwerking met zoveel mogelijk diensten, zowel intern als extern, waaronder onderwijsinstellingen, verenigingen, hulpverlening … De lancering is telkens voorzien in juni, met het oog op het einde van de examenperiode voor heel wat scholieren. Deze campagne wordt gedurende de zomerperiode ook actief gepromoot op verschillende preventiestanden op evenementen in de politiezone. Ook het campagnemateriaal wordt ruim verdeeld in de zone zodat op alle belangrijke evenementen hier de aandacht op gevestigd wordt. Organiseer je zelf een activiteit en had je graag affiches gekregen van de huidige preventiecampagne? Contacteer dan gerust de preventiedienst via E-mail: Evelyne.vanhove@police.belgium.eu of op 057/230 517.

De preventiecoördinator is ook aanwezig in verschillende overlegstructuren zoals het scholenoverleg in Ieper en Poperinge, de onderwijsraad in Wervik, het forum lokaal preventienetwerk alcohol en drugs …

De lokale politie geeft op aanvraag ook uiteenzettingen over drugs met productinformatie aan leerkrachten, ouders, verenigingen …  Deze voordrachten worden verzorgd door twee rechercheurs van de lokale recherche. De preventiedienst kan je contacteren als je meer informatie wenst rond de wetgeving over het schenken van alcohol op je fuif bijvoorbeeld. Hiervoor kan een uiteenzetting op maat georganiseerd worden. Voor meer info, contacteer de preventiedienst via E-mail: Evelyne.vanhove@police.belgium.eu of op 057/230 517.

mortopenorhus

Foto's