Noodnummer 101

Een Job bij de Politie?

Geïnteresseerd in een job bij de politie? U hebt verschillende mogelijkheden!

Als u bij de politie wilt werken, moet u eerst beslissen of u kiest voor een operationele functie (bv. politie-inspecteur) of een functie bij het administratief personeel (bv. onthaal bij een lokale politiepost).

Ik kies voor een operationele functie

Operationeel: uniform

Wie aan de slag wil in een uniformfunctie moet hiervoor eerst een opleiding volgen van 1 jaar aan een politieschool (vb. WPS, Zedelgem). Afhankelijk van uw diploma kan u de opleiding volgen van agent van politie of van politie-inspecteur. Aan deze opleiding mag u alleen maar beginnen als u geslaagd bent in de uitgebreide selectieproeven. Slaagt u in de selectieproeven én in de opleiding, dan kan u solliciteren voor vacante functies. Ook als deze sollicitaties niets opleveren, blijft u in dienst. Je werkt dan voor de federale politie.

Voor meer informatie kan u best surfen naar www.jobpol.be.

Kijk ook regelmatig op deze website. Een drietal keer per jaar wordt er een infoavond georganiseerd waar u heel wat te weten komt over een job bij de politie. U kan ook contact opnemen met één van de beroepenvoorlichters.

Jaarlijks worden er een 10-tal politie-inspecteurs aangeworven. Zo is de kans op werk in eigen streek wel bijzonder groot!

Ik kies voor een functie bij het administratief personeel

CALog: burger

In de zone werken ook heel wat administratieve personeelsleden. Het aantal vacante betrekkingen per jaar is echter heel wat minder dan bij het operationeel personeel.

Heeft u interesse voor een dergelijke functie, dan surft u best naar www.jobpol.be en klik door naar 'zicht op vacatures'. Daar krijgt u een overzicht van de actuele vacante betrekkingen.

U kan ook een sollicitatiebrief richten naar de dienst personeelsbeheer. Uw sollicitatiebrief wordt gedurende 2 jaar bijgehouden. Als er in die periode een betrekking vacant komt, waar u aan de voorwaarden voldoet, wordt u op de hoogte gebracht.  

Beroepenvoorlichters

Voor de contactgegevens van de beroepenvoorlichters in PZ Arro Ieper kan u terecht op deze pagina.  Voer onderaan je postcode in om de lijst van beroepenvoorlichters te raadplegen.