Noodnummer 101

112BE: de app voor noodoproepen

 

 

Snel en efficiënt de hulpdiensten alarmeren heeft heel wat voordelen en kan levens redden. Wij raden daarom aan de app 112BE te installeren op de smartphone.

Via deze app kunnen burgers in nood sneller hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie  op het Belgisch grondgebied. Uiteraard kunnen burgers de noodcentrales nog altijd via een klassieke telefonische oproep bereiken, via de vaste telefoon of per gsm.

 

Voordelen: 

  • Alle hulpdiensten (brandweer, ambulance en politie) zijn via deze app te bereiken, via een oproep of via chat
  • Dankzij de lokalisatiefunctie in de app kunnen hulpdiensten je makkelijker terugvinden in een noodsituatie. Om de 30 seconden kan de app je exacte locatie via GPS-coördinaten bepalen
  • Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen eenvoudig in de app aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen chatten met de noodcentrale.

Extra informatie

Bij het installeren van de app kan je ook informatie registreren, bijv. relevante medische informatie over hartproblemen, allergieën, epilepsie, diabetes…

Download en registreer

Je vindt de app terug in de Play Store (Android) en in de App Store (Apple) via de zoekterm “app 112 BE”. Om je vervolgens ook te registreren in de app moet je een aantal korte vragen beantwoorden.

Opgelet: de app 112 BE werkt enkel in België.

Meer info via https://www.112.be/