Noodnummer 101

Wespennest melden

 


Het wespenseizoen is opnieuw volop van start gegaan: je hebt een wespennest en wil het laten verdelgen. Onze brandweermensen staan dan ook klaar om je te helpen. Tegelijk roept de brandweer op om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige beestjes. Ze spelen immers een belangrijke rol in de natuur en fungeren als insectenbestrijder, want ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ergens zijn ze dus ook een bondgenoot van de mens.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Het gif dat gebruikt wordt bij de vernietiging van een nest is bovendien ook schadelijk voor andere levende organismen, zoals vissen. Wanneer je er dus voor kiest om wespen niet te laten verdelgen, draag je meteen ook je steentje bij aan het milieu.

Toch hinder?

Zit het wespennest toch op een hinderende plaats, dan kan je het laten vernietigen door de brandweer.

 

 

Brandweerzone Westhoek

Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren, Wervik en Zonnebeke.

De tussenkomst voor de verdelging van een wespennest in de Westhoekgemeenten kost 40 euro exlusief BTW (48,8 inclusief BTW). Voor niet-dringende wespennestverdelging komt de brandweer langs op de eerstvolgende maandag, woensdag of vrijdag na de melding

Het meldingsformulier kan je vinden op de website via https://brandweerwesthoek.be/meldingen/wespen/ . Het kan er onmiddellijk ingevuld worden.
 
 
Mensen die niet zo internetminded zijn of gewoon geen internettoegang hebben, kunnen gebruik maken van de wespofoon: 058 603 990.  Een telefoonnummer dat rechtstreeks naar de zonale dispatching belt en waar ze de melding noteren en toewijzen aan de juiste brandweerpost.
 

Zone Midwest

Voor Moorslede en Staden dient Brandweerzone Midwest gecontacteerd te worden.

Opgelet: een wespennestverdelging is niet gratis. Na de verdelging ontvang je een factuur van €48,40 inclusief BTW. Indien de brandweer een tweede of volgende maal moet langskomen voor hetzelfde nest in hetzelfde kalenderjaar, is dit gratis.

Voor wespennesten, bel 051/ 80 60 00 of vul het formulier in via http://www.zonemidwest.be/brandweer/