Noodnummer 101

Wespennest melden

 


Het wespenseizoen is opnieuw volop van start gegaan: je hebt een wespennest en wil het laten verdelgen. Onze brandweermensen staan dan ook klaar om je te helpen. Tegelijk roept de brandweer op om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige beestjes. Ze spelen immers een belangrijke rol in de natuur en fungeren als insectenbestrijder, want ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ergens zijn ze dus ook een bondgenoot van de mens.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Het gif dat gebruikt wordt bij de vernietiging van een nest is bovendien ook schadelijk voor andere levende organismen, zoals vissen. Wanneer je er dus voor kiest om wespen niet te laten verdelgen, draag je meteen ook je steentje bij aan het milieu.

Toch hinder?

Zit het wespennest toch op een hinderende plaats, dan kan je het laten vernietigen door de brandweer.

 

 

Brandweerzone Westhoek

Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren, Wervik en Zonnebeke.

Vul dit formulier in om je aanvraag voor wespenverdelging door te sturen naar de brandweer*. De tussenkomst voor de verdelging van een wespennest kost 53,54 € (incl. BTW). Wespennestverdelgingen worden uitgevoerd op maandag, woensdag of vrijdag en dit binnen de vier werkdagen na de melding. Hou er rekening mee dat de brandweer niet steeds uitrijdt op de aangegeven dagen.

Je kan ook terecht op het nummer 058 60 39 00.

Zone Midwest

Voor Moorslede en Staden dient Brandweerzone Midwest gecontacteerd te worden.

Om een aanvraag tot verdelging in te dienen, vul dit formulier in.

Let op, het verwijderen van een wespennest is niet gratis. Voor het onschadelijk maken of vernietigen van wespennesten wordt per nest een forfait van € 50,00 exclusief btw (€ 60,50 inclusief btw) aangerekend als de opdracht binnen de reguliere planning gebeurt (= binnen 72 uur na melding).
Een tweede of volgende interventie voor hetzelfde wespennest binnen hetzelfde kalenderjaar is gratis als de opdracht binnen de reguliere planning gebeurt (= binnen 72 uur na melding).

Wil je dat de opdracht buiten de reguliere planning gebeurt? Dan bedraagt het forfait € 150,00 exclusief btw (€ 181,00 inclusief btw).