Noodnummer 101

Werken aan de spooroverweg

spoorwegwervik

 

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, is gestart met vernieuwingswerken aan de spoorlijn L69 (Y Kortrijk-West - Poperinge) en dit tussen de vertakking Kortrijk-West en Wervik. 

Welke werken voert Infrabel uit?

Het gaat hier om het vernieuwen van dwarsliggers en spoorstaven. De overwegen van de Kouterstraat, de Vagevuurstraat en de Prinsenstraat zijn volledig vernieuwd. Nu start het tweede deel van de werken. De overgangen in de Molenstraat, Speldenstraat, Kruisekestraat, Ten Brielensesteenweg en een aantal overwegen in Komen worden aangepakt. Ze worden uitgerust met een comfortable, onderhoudsvriendelijke en geluiddempende bovenbekleding in rubber.

De planning ziet er voorlopig uit als volgt:

Vanaf maandag 23/10/2017, gelijktijdig:

- Molenstraat > t.e.m. 13/12

- Speldenstraat > t.e.m. 06/12

- Kruisekestraat > t.e.m. 28/11

- Ten Brielensesteenweg > t.e.m. 21/11

Op de website van Stad Wervik is er een overzicht van deze werken te vinden.

Een veilig verkeer, we moeten er met zijn allen dagelijks aan werken...

 

Momenteel zijn er dus een drietal overwegen te Wervik afgesloten, dit brengt natuurlijk ongemakken met zich mee. We mogen ons echter niet laten verleiden om de aanwezige signalisatie te negeren. Het negeren van de borden C11 en C19 betreft een overtreding van de eerste graad en wordt beboet met een onmiddellijke inning van 58 euro. Het wordt een ander verhaal als het geluidssein, de lichten en de slagbomen in werking zijn, deze boetes lopen op tot verschillende honderden euro's en eventueel een verantwoording voor de politierechter.

Door onze diensten zal verhoogd toezicht gebeuren, we hopen echter dat het verbaliserend optreden tot een minimum zal beperkt blijven.