Noodnummer 101

Verkeerssituatie Tynecot

wegenwerken Wervikstraat Beselare
Langs de voorkant van Tyne Cot Cemetery, in de Tynecotstraat, is er een zone dertig ingevoerd. Ook in de Vijfwegestraat geldt voortaan een snelheidsbeperking van maximum 30 km/uur vanaf het kruispunt met de Tynecotstraat (ter hoogte van huisnummer 18) tot aan het einde van de ingang van de parking bij Tyne Cot Cemetery. Deze maatregel zal ter kennis gebracht worden door de gepaste verkeersborden.


Afsluiten Tynecotstraat

De Tynecotstraat wordt elke dag afgesloten tussen 09.00 en 18.00 uur vanaf het kruispunt met de Canadalaan tot het kruispunt met de Vijfwegenstraat (aan de Klaproos). Fietsers en plaatselijk verkeer zullen wel nog door mogen. Deze maatregel zal ter kennis gebracht worden door de gepaste verkeersborden.


Sereniteit

Tyne Cot Cemetery is de grootste begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. Tyne Cot is een enorme toeristische trekpleister waar jaarlijks meer dan 500 000 bezoekers langskomen. Toch moeten we benadrukken dat een begraafplaats vooral een serene groene ruimte moet zijn waar de nabestaanden hun gesneuvelde familie in alle rust kunnen groeten. Respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden wordt dan ook hoog in het vaandel gedragen. De gemeente wil daarom uitdrukkelijk aangeven dat deze locatie zich niet leent tot het nemen van huwelijks-, communie- of andere feestelijke foto’s.