Noodnummer 101

Over de Politiezone

 

Het werkterrein van de lokale politiezone Arro Ieper omvat de volgende tien gemeenten: Ieper, Poperinge, Wervik, Zonnebeke, Heuvelland, Moorslede, Staden, Vleteren, Langemark-Poelkapelle en Mesen. De politiezone is ongeveer 632 km² groot, bedient een totale bevolking van meer dan 128.000 inwoners en is de meest uitgestrekte van de provincie West-Vlaanderen. 

De bevolkingsdichtheid bedraagt ongeveer 200 inwoners per km². Het betreft een landelijk gebied met enkele klein-stedelijke kernen gelegen in het zuiden van de provincie waar economie, natuur, ontspanning en toerisme hand in hand gaan.

De politiezone grenst over een afstand van 48,35 km aan het buurland Frankrijk. De voertaal is Nederlands met uitzondering van de stad Mesen waar de dienstverlening als faciliteitengemeente in beide landstalen wordt verzekerd, namelijk het Frans en het Nederlands.

Onder deze rubriek kan u de volledige organisatiestructuur vinden. Daarnaast is er voor elke afdeling een pagina met informatie. Klik hier voor een schematische voorstelling van de organisatie.