Noodnummer 101

wervik P1030149

Regiocommissariaat Wervik

Openingsuren

De openingsuren en de momenten waarop je een afspraak kan maken zijn terug te vinden via onderstaande knop:

2807_259-250-c

  

Samen met de negen andere gemeenten van het gerechtelijk arrondissement Ieper, behoort Wervik tot de politiezone Arro Ieper (5462), waarvan het hoofdcommissariaat gevestigd is in Ter Waarde 54 te 8900 Ieper (Tel.: 057 230 500).

Te Wervik heeft de politie zijn intrek genomen in een gedeelte van de vroegere tabaksgebouwen aan de spooroverweg. De ingang van het commissariaat bevindt zich langs de kant van de bibliotheek en in de buurt van het Vredegerecht.

In dit commissariaat kan u terecht voor allerhande aangiften en klachten, zoals bv. (fiets)diefstallen, bezoekrecht, verlies/diefstal van documenten zoals identiteitskaart of rijbewijs, gevallen van oplichting ...

Ook de wijkinspecteurs kan u via ons regiocommissariaat bereiken. Zij komen bij u onder meer langs voor de vaststelling van woonst bij adresveranderingen. Ook voor problemen in de buurt zijn ze uw aanspreekpunt. Zij helpen tevens mee om aan de schoolomgevingen de veiligheid te garanderen.

Het commissariaat in Wervik is eveneens het regiocommissariaat voor de regio Oost, waartoe Staden, Moorslede, Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle behoren. 

Voor diefstalpreventief advies bij bv. de beveiliging van uw woning of zaak, kan u terecht bij inspecteur Christian Cael of inspecteur Timo Spinnewyn.

De meer gespecialiseerde diensten, zoals de lokale recherche, milieudienst, dienst wapens en preventiedienst, bevinden zich daarentegen in het hoofdcommissariaat. 

Buurtinformatienetwerk

Wilt u zich actief inzetten voor een veilige buurt? Dan kan u meewerken aan het Buurt Informatie Netwerk van uw gemeente, kortweg BIN genoemd. De werking is simpel via onze app. De politie ontvangt melding van verdacht gedrag of misdaad. Zij lichten onmiddellijk en tegelijkertijd alle aangesloten mensen in via een (push-)bericht, sms of e-mail.

Klik hier voor meer info over onze app

U wordt gevraagd om uit te kijken naar verdachten en extra op uw hoede te zijn. U kan zelf ook verdachte handelingen melden aan de lokale politie Arro Ieper – Tel.: 057 230 500.

 

Regiocoördinator

Commissaris Dominiek Vermont

  

 

 

Wilt u de site van de stad bekijken, klik dan op www.wervik.be.

 

Voor dringende tussenkomsten kunt u terecht op tel. nr. 101. Buiten de diensturen kan u terecht op:

Hoofdcommissariaat PZ Arro Ieper
Ter Waarde 54
8900 Ieper
Tel.: 057 230 500