Noodnummer 101

Bieke VANWYMELBEKE Terug naar overzicht

Moorslede_Moorslede Noord_VANWYMELBEKE Bieke

Wijkinspecteur Moorslede Noord

  • Pater Lievensstraat 3
  • 8890 Moorslede
  • T: 051 788 181

Meer info

Bieke Vanwymelbeke is wijkinspecteur voor de wijk Moorslede Noord. Haar regiopost ligt in Moorslede.

U kan haar mailen via PZ.Arroieper.RegioOost@police.belgium.eu

  

Ligging van de wijk

Groot-Moorslede omvat Moorslede zelf, Dadizele en Slypskapelle. De wijk vormt één van de drie wijken, gelegen binnen groot-Moorslede.

Het omvat een zeer uitgestrekte wijk wat oppervlakte betreft en ligt hoofdzakelijk binnen de volgende grenzen: de Roeselaarsestraat grenst aan de De wijk De Ruiter (grondgebied Roeselare), de Iepersestraat grenst aan Zonnebeke, de Werviksestraat grenst aan Beselare en de Stationstraat aan Passendale.

  

Beschrijving van de wijk

Binnen de omschrijving liggen er een tweetal grote wijken: de wijk de "Korenwind" en de wijk "De Mikken". De wijk "Korenwind" is een jonge, recente wijk met hoofdzakelijk jonge gezinnen. Er werd nog verder bijgebouwd door het aanleggen van een nieuwe sociale verkaveling die nu in opstart is. De wijk "De Mikken" betreft een wijk die reeds meer dan 30 jaar werd aangelegd en voornamelijk bewoond door mensen van gevorderde leeftijd.

In het centrum van de gemeente zijn veel oude gebouwen aan te treffen met woningen die dringend aan renovatie toe zijn. Er zijn ook een aantal transportbedrijven in de wijk. De bekenste zijn: Transport "Demets" gelegen in de Roeselaarsestraat en transport "Transdemo" gelegen in de Lolliestraat.

Moorslede kent cultuur en heeft geschiedkundig gezien een sterk wielerverleden. Moorslede slaagde er zelf ooit in om in het jaar 1950 het wereldkampioenschap te organiseren die door Briek Schotte werd gewonnen. Vroeger was er ook het befaamde wielercreterium "De Avond van Vlaanderen" waar veel volk op af kwam. Verder was er nog de klassieker "Brussel-Moorslede" die vandaag niet meer wordt gereden. In het centrum van de gemeente staat het standbeeld van Pater-Lievens en op het domein Grimmertinge is er het Pater-Lievensmuseum.

In Moorslede zijn er nog een vijftal cafés waar het verenigingsleven sterk aanwezig is. Langs de Iepersestraat is het sportcentrum "Grimmertinge" gelegen waar ondermeer de bibliotheek, cultuurcentrum "De Bunder", het zwembad en de sporthal gelegen zijn. Verder kan men er ook zijn gading vinden om te voetballen, tennissen en te vissen. Recent zijn er nog nieuwe lokalen gebouwd voor de verschillende jeugdbewegingen, de Vierlink genoemd, en ook de plaatselijke muziekmaatschappij, het Rode Kruis en de judo hebben er hun intrek genomen.

In de wijk liggen er ook twee lagere scholen: de gemeentelijke basisschool en de vrije basisschool ten "Bunderen". Het landbouwleven is er ook sterk aanwezig met verschillende grote boerderijen, en de tuinbouw met een tweetal grote serrebedrijven. Ook is er nog de kaasfabriek "Belgomilk" die toch één van onze grootste werkgevers is in Moorslede en het R.V.T. rusthuis met de nodige serviceflats aan verbonden.