Noodnummer 101

Eline KOETHER Terug naar overzicht

Ieper_Boezinge, Zuidschote_KOETHER Eline

Wijkinspecteur Boezinge en Zuidschote

  • Ter Waarde 54
  • 8900 Ieper
  • T: 057 230 530

Meer info

Eline Koether is wijkinspecteur voor de wijk Boezinge Zuidschote. regiocommissariaat ligt in Ieper.

U kan haar mailen via  PZ.ArroIeper.RegioCentrum@police.belgium.eu

  

Eline is ook actief op Facebook! U kan haar pagina vinden via "Wijkpolitie Boezinge Zuidschote"

Ligging van de wijk

De Diksmuidseweg loopt als rode draad door deze wijkomschrijving. De wijk vangt aan vanaf het kruispunt Diksmuidseweg-Westkaai te Ieper en loopt verder via Boezinge over Zuidschote tot Bikschote. De wijk bevat de vroegere deelgemeenten Boezinge en Zuidschote. De Steenstraat behoort bij de wijk Boezinge tot aan het Vulvoordeke.

  

Beschrijving van de wijk

De Westkaai omvat hoofdzakelijk appartementsgebouwen en is gelegen naast het kanaal. De Westkaai loopt verder in het Westkaaipad waar hoofdzakelijk particuliere woningen staan. Naast het Westkaaipad heeft u dan ook de residentiële wijk in de Kruisbilkstraat die redelijk recent aangelegd werd.

Boezinge is een heel levendig dorpje met een uitgebreid en actief verenigingsleven die ook gebruik kan maken van CC De Vrielande. Er is een vrije basisschool met een heel goed uitgewerkte naschoolse opvang en heel wat sport- en landbouwactiviteiten. Boezinge heeft een ambitieuze voetbalploeg in eerste provinciale waar heel wat gezinnen in betrokken zijn. Er zijn 5 grote woonwijken waar veel gezinnen hun stek hebben gevonden. Hier is er tevens een sport- en recreatiezone voorzien. Op grondgebied Boezinge is er een uitgebreide industriezone die toch mooi afgescheiden ligt van het centrum door de Randweg. In Boezinge is er alles wat er nodig is qua handelsactiviteiten, meer bepaald een supermarkt, twee slagers, apotheek, fietsenhersteller, diverse drankgelegenheden ...

In Zuidschote heerst een leuke dorpsmentaliteit, die ondanks zijn geringe aantal inwoners toch van alles organiseert die het dorp heel leefbaar maakt. Ook Zuidschote heeft zijn vrije basisschool die afhangt van de vrije basisschool van Boezinge. Er is één residentiële woonwijk. Het is een heel klein dorp zodoende dat de meesten elkaar kennen en we toch kunnen spreken van een vorm van sociale controle. Het dorp is qua handelaars toch wel aangewezen op Boezinge en Ieper om de inkopen te kunnen doen.