Noodnummer 101

Giovani BEELE Terug naar overzicht

Heuvelland_Dranouter, Loker, Nieuwkerke_BEELE Giovanni

Wijkinspecteur Dranouter, Loker en Nieuwkerke

  • Nieuwstraat 24
  • 8950 Heuvelland
  • T: 057 444 016

Meer info

Giovani Beele is wijkinspecteur voor Dranouter, Loker en Nieuwkerke. Zijn regiopost ligt in Heuvelland.

U kan hem mailen via PZ.Arroieper.RegioWest@police.belgium.eu.

  

Ligging van de wijk

Geografisch gezien liggen de deelgemeenten Loker, Dranouter en Nieuwkerke langs de westzijde van Heuvelland. Nieuwkerke is het meest zuidelijke dorp.

De drie gemeenten zijn links begrensd door Frankrijk.

Als hoofdaders naar Frankrijk toe lopen de gewestwegen N375 (Dikkebusstraat-Douanestraat), de N322 (Dranouterstraat) en de N331(Seulestraat).

De gemeenten Loker, Dranouter en Nieuwkerke hebben een uitgestrekte oppervlakte van 2830 hectaren. Afwisselend hebben de gemeenten rond de kernen een gesloten bebouwing met daarrond vooral boerderijen en landerijen. Vooral Loker en Dranouter zijn geliefd bij rustzoekers en natuurliefhebbers. De gemeenten Loker en Dranouter zijn bezaaid met kleine straatjes, aardeweggetjes en bospaadjes.

  

Beschrijving van de wijk

Iedere wijk heeft een bakkerij, beenhouwerij of buurtwinkel. In Loker en Dranouter voelt u dat de mensen nog steeds aan elkaar klitten en dat er weinig verloop is van inkomende of uitgaande bewoners.

Daartegenover heeft Nieuwkerke een vaste kern inwonenden en een reeks inwijkelingen uit Frankrijk. Vooral in Nieuwkerke worden veel adreswijzigingen doorgevoerd.

 

Loker

Loker bestaat uit een kleine dorpskern en heeft een ontmoetingscentrum 'de Galoye'. Een nieuw ontmoetingscentrum zal er gebouwd worden.

In Loker is ook de VZW Huize Godtschalk gevestigd, dat een opvangtehuis is voor geplaatste minderjarigen via de jeugdrechtbank.

Cultuur op café, een streepje meer in de Ierse Redmonds Irisch Pup. Lekker eten in restaurant 'De Zon' en feestmaaltijden op de Scherpenberg.

 

Dranouter

Dranouter heeft een ontmoetingscentrum De Klakeye. Is een levendige gemeente waarin regelmatig iets de doen is. Veel weggevallen feestelijkheden gaan daar nog door zoals een sterrestoet, theelichtjeswandeling, Borellefeesten ...

In Dranouter gaat het jaarlijkse Folksfestival door en bevindt zich ook 't Folkcentrum. Naast een museum over de eerste wereldoorlog zijn de burelen van 't Folk er gevestigd en treden er in het restaurantcafé regelmatig kleinere groepen op.

Verder zijn er veel gezellige cafeetjes als 'De tere plekke', 'de Preekstoel', 'de Barbier'. Dranouter heeft een sociale woonwijk evenals particuliere woningen. In dranouter is er ook een heuse wijnboer. Jaarlijks rond 1 mei wordt de Rallysprint georganiseerd.

 

Nieuwkerke

Nieuwkerke heeft verschillende sociale woonwijken zoals de Bloementuil, Vogelweelde en Kleurenwaaier. Daarnaast zijn er in de wijken eveneens particuliere woningen geplaatst. Regelmatig komen Fransen en Franstalige Belgen in Nieuwkerke wonen.

Op het maktplein is het voormalig gemeentehuis een bezienswaardigheid.