Noodnummer 101

Een Job bij de Politie?

Geïnteresseerd in een job bij de politie? Er zijn verschillende mogelijkheden!

jobpol

Ik kies voor een operationele functie

Operationeel: uniform

Wie aan de slag wil in een uniformfunctie moet hiervoor eerst een opleiding volgen van 1 jaar aan een politieschool (vb. WPS, Zedelgem). Afhankelijk van jouw diploma kan je de opleiding volgen van agent van politie of van politie-inspecteur. Aan deze opleiding mag je alleen maar beginnen als je geslaagd bent in de uitgebreide selectieproeven. Slaag je in de selectieproeven én in de opleiding, dan kan je solliciteren voor vacante functies. Ook als deze sollicitaties niets opleveren, blijf je in dienst. Je werkt dan voor de federale politie.

Voor meer informatie kan je best surfen naar www.jobpol.be.

Kijk ook regelmatig op deze website. Een drietal keer per jaar wordt er een infoavond georganiseerd waar je heel wat te weten komt over een job bij de politie. Je kan ook contact opnemen met één van de contactpunten rekrutering. Kies als filter Lokale Politie - West-Vlaanderen en PZ Arro Ieper.

Jaarlijks worden er een 10-tal politie-inspecteurs aangeworven. Zo is de kans op werk in eigen streek wel bijzonder groot!

Ik kies voor een functie bij het administratief personeel

CALog: burger

In de zone werken ook heel wat administratieve personeelsleden. Het aantal vacante betrekkingen per jaar is echter heel wat minder dan bij het operationeel personeel.

Heeft u interesse voor een dergelijke functie, dan surft u best naar www.jobpol.be en klik door naar 'zicht op vacatures'. Daar krijgt u een overzicht van de actuele vacante betrekkingen.

U kan ook een sollicitatiebrief richten naar de dienst personeelsbeheer. Uw sollicitatiebrief wordt gedurende 2 jaar bijgehouden. Als er in die periode een betrekking vacant komt, waar u aan de voorwaarden voldoet, wordt u op de hoogte gebracht.  

Beroepenvoorlichters/contactpunten rekrutering

Voor de contactgegevens van de contactpunten recrutering in PZ Arro Ieper kan u terecht op deze pagina.  Kies als filters Lokale Politie - West-Vlaanderen en PZ Arro Ieper.